latinica  ћирилица
23/08/2016 |  16:13 ⇒ 19:37 | Аутор: РТРС

На другом уписном року још 1.660 слободних мјеста

Кандидати заинтересовани за упис у прву годину студија првог циклуса на Универзитету у Бањалуци у академској 2016/2017. години могу да се пријаве до петка, 26. августа, полагање пријемног испита биће 29. августа, а објављивање резултата конкурса до 31. августа.
Универзитет у Бањалуци - Ректорат - Фото: РТРС
Универзитет у Бањалуци - РекторатФото: РТРС

Примљени кандидати уписиваће се од 5. до 9. септембра. На прес конференцији која је одржана поводом другог уписног рока на на Универзитету у Бањалуци, ректор овог Универзитета Милан Матаруга рекао је да су на Медицинском факултету, Факултету политичких наука, као и низу других студијских програма попуњена сва мјеста.

Додао је да постоји могућност да организационе јединице Универзитета у Бањалуци, које ни у другом уписном року не упишу предвиђени број студената, организују и трећи уписни рок. Подсјећамо на на Универзитету у Бањалуци укупно је слободно 1.662 мјеста, од чега 126 мјеста која ће се финансирати из буџета, док је на студијима другог циклуса остало упражњених још 1 354 мјеста. 

"Око 800 кандидата је остало неуписано још од првог уписног рока. Очекујемо да ће сви они потражити своје мјесто на неком од других смјерова на овом уписном року. Паралелно са уписом на први циклус студија расписали смо ове године упис и на други циклус студија. Очекивали смо да на првом уписном року неће бити много кандидата јер је то било вријеме јунско-јулског испитног рока, када су студенти још увијек полагали испите", истиче Матаруга.