latinica  ћирилица
23/08/2016 |  19:43 | Аутор: ТАНЈУГ

Савић: Доказали смо да смо земља спорта

Селектор ватерполо репрезентације Србије Дејан Савић рекао је да је у Рију остварен велики успјех са три колективна финала, више од Американаца, што је доказ да смо земља спорта.
Дејан Савић (архив) - Фото: ТАНЈУГ
Дејан Савић (архив)Фото: ТАНЈУГ

"Мала смо земља, али имали смо три велика финала у колективним спортовима, што САД немају. То је изузетан успјех, коначно смо дошли до злата. Могу да кажем да су Гоцићеве сузе најбоље описале сву муку до крајњег циља", рекао је Савић на конференцији за медије на аеродрому "Никола Тесла" у Београду.

Савић је истакао да му је засметало што је једна реченица Андрије Прлаиновића извучена из контекста и привлачи већу пажњу него успјех.

"Такве ствари не би смјеле да се дешавају. Земља смо спорта, а не жуте штампе и аброва", констатовао је Савић.

Он се нашалио да не зна да ли је јагњетина боља у Бразилу јер није излазио из Олимпијског села, али да играчи знају јер су ишли на "мачевања", а што се тиче опроштаја Живка Гоцића и Слободана рекао је: Ко каже?

Капитен ватерполиста Живко Гоцић захвалио се свима који су себе уткали у прво олимпијско злато за Србију.

"Захвалио бих се свим људима који су уткали дио себе у овај успјех, прије свих људима из Савеза, стручном штабу, играчима и нашем "Буцку". Што се тиче финала, све се видјело у базену и немам шта да коментаришем", поручио је Гоцић.

Предсједник Савеза легендарни голман Милорад Кривокапић изјавио је да су ватерполисти понос Србије.

"Златни момци су понос Србије. Поздравио бих грађане Србије у дијаспори, Косову. Славићемо мало, а онда крећу припреме за наредне Игре у Токију", истакао је Кривокапић.