latinica  ћирилица
23/08/2016 |  19:52 | Аутор: ТАНЈУГ

Теодосић: Поносан сам на успјех у Рију

Капитен кошаркашке репрезентације Србије Милош Теодосић изјавио је да је поносан на успјех у Рију и поновио да је медаља поклон саиграчу Немањи Бјелици, који због повреде није могао да буде дио тима.
Милош Теодосић - Фото: Getty Images
Милош ТеодосићФото: Getty Images

"Ово је велики успјех мушке и женске кошарке. Јако сам поносан на обје селекције. Послије утакмица у групи говорио сам да смо сјано играли, иако нису долазиле побједе. На крају су дошле. Свака част свим момцима на сребру", рекао је Теодосић на конференцији за медије на аеродрому "Никола Тесла" у Београду.

Он је посебно апсотрофирао чињеницу да је Бјелица дио тима и да му је жао што није био са њима у Рију.

"То је тужна тема, мада многи мисле да је симпатична. Он је годинама са нама, дио је тима и више од свих нас желио је да буде у Рију. Поклонили смо му медаљу, надам се да ће у будућности бити уз нас", поручио је Теодосић.

Селектор Александар Ђорђевић честитао је свим српским олимпијцима и Савезима.

"Не знам да ли су сви свјесни колика је то част, посебно освајачима медаља. Није битно који је спорт или појединац дошао до медаље, сви смо били један тим и тако дисали. Пратили смо утакмице једни других, не знам да ли је тако било код других", рекао је Ђорђевић.

Према његовим ријечима успјех кошаркаша додатно добија на значају јер је Србија први пут као самостална држава учествовала на ОИ.

"Посебна захвалност Милошу и саиграчима, њима иду највеће заслуге. Они су прави спортисти и на прави начин су играли за своју земљу. Било је феноменално, али је посебно добро, што у односу на моју генерацију из Атланте, ова екипа има још бољу будућност јер смо били најмлађи на турниру", поручио је Ђорђевић.