latinica  ћирилица
23/08/2016 |  20:00 ⇒ 20:30 | Аутор: СРНА

Почео рукометни ТВ турнир у Добоју

У Добоју је данас почео 48. међународни рукометни ТВ турнир шампиона "Добој 2016", који је отворио министар спољне трговине и економских односа БиХ Мирко Шаровић.
Међународни рукометни ТВ турнир шампиона "Добој 2016" -
Међународни рукометни ТВ турнир шампиона "Добој 2016"

Шаровић је изразио задовољство што је ово такмичење постало најквалитетнији и најцјењенији свјетски рукометни турнир у овом дијелу Европе и што испуњава високе организационе и свјетске стандарде.

Он је рекао да је међународни турнир нешто највредније што град Добој, Република Српске и БиХ имају.

Шаровић је похвалио допринос градоначелника Добоја Обрена Петровића у припреми турнира и нагласио да ова манифестација захтијева и нову спортску дворану.

Градоначелник Добоја Обрен Петровић пожелио је такмичарима срећу и изразио задовољство што се наставља континуитет упркос бројним тешкоћама, финансијским проблемима и посљедицама поплава из 2014. године.

На турниру се обратио најбољи стријелац румунске рукометне репрезентације свих времена Василе Стинга, који је поже успјех добојском турниру и да побиједи најбољи.

На овогодишњем турниру шампиона учествоваће осам екипа подијељених у двије такмичарске групе - А и Б, које ће прва четири дана играти по бод систему, а финални сусрети планирани су 27. августа, петог дана турнира.

У групи А су клубови "Будванска ривијера" из Црне Горе, "ЦСМ Букурешт" из Румуније, те домаће екипе "Дервента" и домаћин "Слога" из Добоја.

У групи Б налазе се "Извиђач МИ група" Љубушки, "Војводина" из Србије, "Татран Прешов" из Словачке, "Кв Сасја" из Белгије.

Такмичарски дио турнира почео је утакмицом домаћина добојске "Слоге" и "Будванске ривијере" из Црне Горе.

У 19.15 часова на терен излазе екипе "Војводина" и "Кв Сасја". Посљедњу утакмицу првог такмичарског дана играће "Дервента" и "ЦСМ Букурешт" у 21.00 час.

"Извиђач МИ група" и "Војводина" играју сутра од 17.30 часова, од 19.15 часова планиран је сусрет "Слоге" и "ЦСМ Букурешт", а у 21.00 сусрешће се "Татран Прешов" и "Кв Сасја".

Трећег такмичарског дана, у четвртак, од 17.30 играју "ЦСМ Букурешт" и "Будванска ривијера" , од 19.15 часова "Татран Прешов" и "Извиђач МИ група" а од 21.00 час " Дервента" и "Слога".

У петак, 21. августа, планирано је да у 17.30 часова играју "Војводина" и "Татран Прешов", од 19.15 часова сусрешће се "Будванска ривијера и " Дервента", а у 21.00 час "Извиђач МИ група" и "Кв Сасја".

Посљедњег дана турнира, у суботу, 27. августа, од 10.00 часова биће играна утакмица за седмо мјесто на турниру, од 12.00 часова за пето, а од 18.00 часова за треће мјесто.

Финална утакмица планирана је за 20.30 часова.

Послије финала слиједи церемонија свечаног затварања 48. турнира.

Добојски међународни рукометни ТВ турнир шампиона уврштен је у такмичарски календар Европске рукометне федерације и Свјетске рукометне федерације.

Медијски спонзор турнира је Радио-телевизија Републике Српске. Генерални покровитељ је град Добој, уз подршку Владе Републике Српске и Савјета министара БиХ.