latinica  ћирилица
23/08/2016 |  20:01 ⇒ 20:07 | Аутор: РТРС

Представници Савјета МЗ у Бијељини незадовољни односом градоначелника (ФОТО)

Предсједници Савјета мјесних заједница који нису чланови политичких партија које подржавају градоначелника Бијељине Мићу Мићића, разговарали су у бијељинском селу Патковача о актуелним проблемима у мјестима која представљају.
Бијељина: Предсједници Савјета Мјесних заједница - Фото: РТРС
Бијељина: Предсједници Савјета Мјесних заједницаФото: РТРС

Истакли су да локална власт у Бијељини, предвођена градоначелником Мићићем, опструше пројекте у мјесним заједницама чија су руководства из политичких партија које не подржавају СДС. 

Мјештани бијељинских мјесних заједница суочавају се са бројним проблемима. На њихове захтјеве актуелна власт остаје глува.

"Углавном то су проблеми око капиталних инвестиција улагања. Од асфалтирања, расвјете, изградње свлачионица, дјечијих игралишта, домова културе", рекао је Славиша Мастило, предсједник Савјета МЗ Патковача и секретар Градског одбора СНСД-а Бијељина.

Лоша сарадња и комуникација за градском управом велики је проблем мјештана ових мјесних заједница.

"Пред изборе сада смо у прилици да видимо да се раде селективно планирани послови. Све оно што смо ми тражили ништа није испоштовано", каже Горан Лазаревић, предсједник Савјета МЗ Вељко Лукић.

У мјесној заједници Батковић живи више хиљада домаћинстава. Њихов представник каже да ни један инфраструктурни пројекат који су кандидовали није добио подршку локалне управе.

"Немамо никакву финансијску подршку ни за најосонвније ствари као што су мијењање сијалица и кошење зелених површина у нашој мјесној заједници", напомиње Драган Михојлић, предсједник Савјета МЗ Батковић

Од 70 мјесних заједница у Бијељини , у 21 мјесној зајдници руководство чине чланови из политичких партија које не подржавају актуелну власт.

Надају се да ће формирањем Савеза ових мјесних заједница лакше остварити своја права и побољшати услове живота у својим локалним срединама.