latinica  ћирилица
23/08/2016 |  21:04 ⇒ 24/08/2016 | 07:58 | Аутор: РТРС

Брод- Јовичића подржава девет политичких партија

Кандидата СНСД-а за начелника општине Брод Илију Јовичића на предстојећим локалним изборима подржаће још осам политичких партија.
Општина Брод (Фото: mapio.net) -
Општина Брод (Фото: mapio.net)

Вечерас је у Броду потписан споразум о заједничкој сарадњи и подршци кандидату за начелника општине Брод на локалним изборима.

Јовичића су подржали и Социјалистичка партија, Уједињена Српска, СДП БиХ, ХДЗ БиХ, Народна странка "Радом за бољитак", Странка за БиХ, Партија уједињених пензионера /ПУП/ и независни кандидат - Драгослав Ивановић.

Сенад Жепчан је у име СДП -а нагласио да је Илија Јовичић у претходном периоду урадио много посла и да је то разлог што су се у овој странци опредијелили да га подрже на наредним изборима.

-Бићемо дио прогресивне политике коју је Илија Јовичић водио и коју ће водити у наредном периоду - нагласио је Жепчан.

Слично мисле и у СП. Њен предсједник у Броду Милош Станишић је категоричан: чврста коалиција од девет политичких субјеката учиниће Брод пријатним мјестом за живот.

-Асфалтирање путева и запошљавања биле су одреднице политике Илије Јовичића у прошлом мадату, а најважније је што је са партнерима у власти уредио смањење наслијеђеног дуга са 16 на десет милиона марака - рекао је пресдједник ХДЗ-а Иво Мијић који је такође ставио свој потпис на коалициони споразум.

Начелник Брода и кандидат СНСД-а за исту функцију за наредне четири године Илија Јовичић истиче да је брига за сваког човјека основа његове политичке платформе.

-Таква политика биће настављена и у наредное четири године ако и даље будем на челу Брода - рекао је Јовичић и најавио да у наредних 10 дана очекују подршку још двије политичке партије, као и великог броја удружења грађана.