latinica  ћирилица
05/09/2016 |  12:43 ⇒ 12:50 | Аутор: Агенције

Одлука шеика: Канцеларије у Дубаију без врата

Владар арапског емирата Дубаи, шеик Мухамед бин Рашид ал Мактум, још је љут на директоре јавних служби које недавно није затекао на радном мјесту у 7.30, а да би спријечио да се тако нешто понови, отишао је корак даље и наредио да се уклоне врата с канцеларија.
Одлука шеика: Канцеларије у Дубаију без врата - Фото: Screenshot/YouTube
Одлука шеика: Канцеларије у Дубаију без вратаФото: Screenshot/YouTube

Емир Дубаија ненајављено је прошле недјеље прошетао канцеларијама јавних служби и у луксузно опремљеним просторијама шефова затекао празне радне столове.

Изненадна инспекција шеика Мухамеда бин Рашида одвијала се у недјељу рано ујутру по локалном времену, али недјеља је уобичајени радни дан у Дубаију, па је очекивао да ће у канцеларијама јавних служби људи бити на својим радним мјестима.

Након тога је девет високих званичника добило отказе. Вијест је одјекнула широм свијета, али откази нису били једина мјера коју је предузео владар Дубаија.

У суботу је објављен још један видео-снимак, на којем се види да шеик објашњава да је важно да између менаџера и запослених не буде никаквих баријера, након чега је наредио да се уклоне врата с канцеларија руководилаца, па чак и она која су од стакла, пренијела је регионална телевизија Н1.