latinica  ћирилица
20/09/2016 |  14:16 ⇒ 21:25 | Аутор: РТРС

Доктор са Института за онкологију Сремска Каменица у посјети Бијељини (ВИДЕО)

Дом здравља и Општу болницу Свети Врачеви у Бијељини данас је посјетио доктор Ференц Вицко из Института за онкологију Сремска Каменица и државни секретар у министарству здравља Србије.
Др Ференц Вицко у Бијељини - Фото: СРНА
Др Ференц Вицко у БијељиниФото: СРНА

С обзиром на близину градова, велики број пацијената користи услуге ових установа, тако да је тема разговора била унапређење сарадње на свим пољима, са циљем пружања још бољих и квалитетнијих услуга на задовољство пацијената.

Сектор примарне здравствене заштите од великог је значаја у систему здравства Републике Србије и Српске. Сарадња здравствених установа Србије и Републике Српске увијек је била на високом нивоу.

- Причали смо о мамографским прегледима, о значају првенције и о значају мамографије који Дом здравља ради посљедњих година - рекао је др Златко Максимовић, директор Дома здравља Бијељина.

Др Ференц Вицко је нагласио значај превенције.

- На примарној здравственој заштити се базира пуно тога и можемо велики број болести предуприједити и тако значајно допринијети функционисању државе и њене економије - рекао је Ференц.

За три године колико функционише, кроз поликлинику опште болнице у Бијељини прошло је преко 450 хиљада пацијената и урађено је преко 12 хиљада оперативних захвата. Свакодневно се ради на унапређењу и проширењу дијагностичких процедура, а посјета доктора Ференца прилика је за успостављање сарадње.

Др Синиша Максимовић, директор болнице Свети Врачеви, истакао је да је др Ференц пренио своја искуства која ће сигурно допринијети унапређењу услуга ових здравствених установа.

Руководста здравствених установа Бијељине и Новог Сада најавили су да ће у наредном периоду сарадња бити успостављена на пољима у којима је то неопходно.