latinica  ћирилица
28/09/2016 |  13:24 | Аутор: РТРС

Пуштање тестног дигиталног сигнала у првој половини октобра

Министарство комуникација и транспорта БиХ је, у сарадњи са три јавна емитера, најавило за сутра пуштање тестног дигиталног сигнала за подручја Сарајева, Бањалуке и Мостара, али је на приједлог Радио-телевизије Републике Српске тестно пуштање дигиталног сигнала одгођено за прву половину октобра.
Телевизија - Фото: РТРС
ТелевизијаФото: РТРС

"Све техничке и организационе претпоставке за тај догађај биле су осигуране, међутим на адресу Министарства комуникација и транспорта БиХ стигао је допис Радио-телевизије Републике Српске у којем је предложено да овај термин буде пролонгиран и да се тестно пуштање дигиталног сигнала одгоди за прву половину октобра", саопштено је из Министарства.

Не улазећи у разлоге оваквог захтјева, а с циљем задржавања коректних односа Министарства комуникација и транспорта са свим јавним емитерима као важним учесницима процеса дигитализације, Министарство је прихватило приједлог РТРС-а да се тестно пуштање дигиталног сигнала одгоди за прву половину октобра ове године.

Напомиње се да је министар комуникација и транспорта Исмир Јуско одржао 1. септембра састанак са генералним директорима три јавна емитера, Белмином Карамехмедовићем из БХРТ-а, Драшком Милиновићем из РТРС-а и Џемалом Шабићем из ФТВ-а, те да је договорено да тестно пуштање дигиталног сигнала буде обављено до краја мјесеца.

Министарство, као носилац цијелог пројекта дигитализације у БиХ, још једном истиче да су сви технички и организациони услови за пуштање тестног сигнала и окончање прве фазе дигитализације испуњени и да ће грађани као крајњи корисници програма јавних РТВ сервиса на подручју Сарајева, Бањалуке и Мостара сигурно добити тестни дигитални сигнал у својим домовима у првој половини октобра.

О термину пуштања тестног дигиталног сигнала за подручје Сарајева, Бањалуке и Мостара јавност ће бити благовремено обавијештена.

Извор: Срна