latinica  ћирилица
28/09/2016 |  15:30 ⇒ 18:34 | Аутор: РТРС

На "Зеленковцу" свечано отворен приступни пут (ВИДЕО)

У Еколошко-туристичком центру „Зеленковац“ завршен је приступни пут који овај центар повезује с магистралним путем Мркоњић Град- Гламоч. У изградњу пута, расвјете, моста и шеталишта инвестирано је 80 хиљада марака, које су обезбиједили општина и Развојни програм Уједињених нација.
Зеленковац - Фото: РТРС
ЗеленковацФото: РТРС

Предсједник Еколошког покрета „Зеленковац“ Борислав Јанковић, задовољан је што је уређен пут који овај центар повезује с путем према Јадранском мору.

"Свакако да ће овај прилазни пут ће допринијети свеукупној туристичкој понуди и лакшем организовању у самом Зеленковцу", рекао је Јанковић.

Пројекат изградње инфраструктуре на Зеленковцу реализован је у оквиру заједничког пројекта међуопштинске сарадње Мркоњић Града и Јајца у области туризма.

"Ово је пројекат за будућност, јер ни Мркоњић Град , а ни Јајце немају много тога за понудити. Ово ће сигурно унаприједити туристичку понуду Мркоњић Града", истакла не начелница општине Дивна Аничић.

Тања Михајловић из Канцеларијае УНДП-ија Бањалука, нагласила је да овај прилазни пут представља унапређење туризма између Мркоњић Града и Јајца. За овај пројекат , истакла је, потрошено је око 160.000 КМ, од чега је УНДП обезбиједио 85.000 КМ.

У току ове године Зеленковац је посјетило око 5.000 домаћих и страних туриста.