latinica  ћирилица
28/09/2016 |  16:55 ⇒ 17:15 | Аутор: РТРС

Зворник: Посао за 233 лица са Бироа за запошљавање (ВИДЕО)

У Зворнику су додијељени уговори послодавцима којима су одобрена средства по програмима Завода за запошљавање за ову годину. Захваљујући реализацији четири пројекта које финансира Влада Српске и Завод, биће запослена 233 лица, за што ће бити издвојено милион и сто хиљада марака.
Зворник-програм запошљавања - Фото: РТРС
Зворник-програм запошљавањаФото: РТРС

Након конкурисања, пред послодавцима су се нашли строги критеријуму Завода за запошљавање. Све критеријуме су испунили и у зворничком "Кесопромету" који је запослио највише лица.

"Запослили смо негдје око 120 радника, са бироа је 36 радника, а остали су све приправници, људи којима је ово први посао", каже директор "Кесопромет", Петко Јокић.

Приликом одређивања критеријума запошљавања поштовани су постављени приоритети, истичу надлежни из Завода и Градске управе, напомињући да су овогодишњи пројекти најбоље спроведени у посљедњих неколико година.

"Акценат је био на запошљавању у привреди, запошљавање приправника, дјеце демобилисаних бораца, ратних војних инвалида. Дакле, обухватили смо угрожене категорије", рекао је Мирослав Вујичић, директор Завода за запошљавање Републике Српске.

Зоран Стевановић, в.д. градоначелника Зворника истакао је да је преко 500 младих људи у посљедња три мјесеца добило свој први посао.

Захваљујући пројектима запошљавања, први пут у посљедњих десет година број лица у Зворнику која активно траже посао је испод пет хиљада.