latinica  ћирилица
28/09/2016 |  18:23 ⇒ 29/09/2016 | 08:11 | Аутор: РТРС

Опрез, на интернету вреба педофил: Исповијест мајке од које је тражио фотографије (ВИДЕО)

Тамну страну интернета упознале су бањалучке маме, којима се на фејсбук групи јавила наводна докторка која је бесплатно дијелила савјете. Није дуго требало да сви схвате да се иза лажног профила крије педофил који тражи фотографије дјечијих гениталија.
Педофилија - Фото: РТРС
ПедофилијаФото: РТРС

Једна од мама пристала је да за нашу телевизију исприча своје искуство. Цијели случај пријавила је полицији. 

У Фејсбук групу Маме Бањалучке, јавила се наводно докторка Мирела Артуновић Милошевић, нудећи професионалне услуге прегледа дјеце. Иако у почетку с много сумње, мама са којом смо разговарали, одлучила је да потражи савјет. Није ни слутила шта је чека.

"Прво сам јој послала поруку да ми дијете има неке бубуљице по лицу и питала је шта би то могло да буде. Прво ми је рекла да то није ништа и одмах ме питала да ми дијете случајно нема сличан опис на пиши и затражила да пошаљем фотографије полног органа мог дјетета да она то погледа. Након што сам одбила, почела сам да је испитујем јер сам увидјела о чему се ту у ствари ради. Онда је та, наводно докторица, престала да ми одговара и ја сам је блокирала", каже наша саговорница.

Ово није усамљен случај, тврди ова мама, којој смо из оправданих разлога заштитили идентитет. Она каже да су јој се и друге мајке из групе јавиле и рекла да је исто тако од њих тражила фотографије полних органа њихове дјеце.

"Предложила сам им да случај пријавимо, полицији, али оне су се уплашиле. Ја нисам могла да ћутим", каже мајка.

Наводну докторицу интересовала су само мушка дјеца. Спорни профил тренутно је уклоњен, а друштвене мреже брује о овом случају.

Неки од коменатара мајки на Фејсбуку били су:

* НАДАМ СЕ ДА СМО СХВАТИЛИ ДА НА ДРУШТВЕНИМ МРЕЖАМА НЕМА ОПУШТАЊА!

* ТРЕБА СВЕ ПРОСЛИЈЕДИТИ ПОЛИЦИЈИ И ДОТИЧНОГ НАВЕСТИ ДА СЕ САМ ИЗЛАЈЕ. ОВОМЕ СЕ МОРА НА ДРУГАЧИЈИ НАЧИН СТАТИ У КРАЈ!

* ОВО СЕ ВЕЋ ДЕСИЛО ПРИЈЕ МЈЕСЕЦ ДАНА СА ПРОФИЛА КАНИТА ИСОВИЋ. БОЛЕСНО...

У полицији су потврдили да је случај пријављен. Кажу да ће о свему обавијестити надлежног тужиоца и спровести све потребне активност у проналажењу осумњиченог.

"У овој години имали смо пет случајева искориштавања дјеце путем интернета. Три случаја су била са посједовањем снимака дјечије порнографије, а у два случаја смо имали искориштавање дјеце од стране, како их ми зовемо, сексуалних предатора путем интернета", истакла је Мирна Миљановић, начелница Одјељења за односе са јавношћу МУП-а РС.

И Европол је упозорио да је на интернету све већи број случајева, уживо преношених сексуалних злостављања дјеце и такозваних „осветничких порнографских снимака“. Позивају на опрез и поручују да предатори вребају на сваком ћошку.

Наша саговорница је изразила наду да ће полиција пронаћи педофила и да ће се на овај случај ставити тачка  Да Маме бањалуке, како каже, могу мирно да спавају.