latinica  ћирилица
28/09/2016 |  19:34 ⇒ 20:15 | Аутор: РТРС

Ћосић: СДС ангажовао Бошњаке да уништавају плакате СНСД-а (ВИДЕО)

Због навода о арапизацији Источног Новог Сарајева и повезивања са Алијом Делимустафићем, руководство Источног Новог Сарајева најављује тужбе против медија, али и функционера СДС-а Александре Пандуревић.
Љубиша Ћосић - Фото: СРНА
Љубиша ЋосићФото: СРНА

Изборна кампања заоштрава се у Источном Новом Сарајеву. СНСД на ванредној конференцији за новинаре саопштио је да су младићи бошњачке националности из Сарајева, које је ангажовао СДС, ноћас прелијепили билборде СНСД-а. О свему је обавијештена и полиција. 

Полицији су случај пријавили активисти СНСД-а и грађани, те је издат прекршајни налог лицу бошњачке националности, тврди начелник Источног Новог Сарајева Љубиша Ћосић. Он је рекао да је у аутомобилу "ауди а4" пронађен предизборни материјал СДС-а, а возилом је управљао Адмир Кутјеш који се на пумпи "Имзит" састао са активистом СДС-а Бојаном Клепићем.

Ћосић додаје да је полицију обавијестио и о пријетњама и неистинама које се износе преко два фејсбук профила и два портала, а које, каже, њега и његову породицу доводе у потенцијалну опасност. И то није све, тврде из СНСД-а.

Предсједник Општинског изборног штаба Сташа Кошарац рекао је да имају информације да СДС и "такозвани Савез за промјене у наредна три дана спремају прљаву кампању против СНСД-а", те упозорио да ће тај савез користити сва недозвољена средства да би збунили грађане и утицали на изборни резултат.

"Добили смо информацију да ће противнички табор наредних 2-3 дана имати 10 активиста ангажованих који треба да се користе коруптивним активностима како би купили глас. Ми позивамо грађане да буду достојанствени, као што то и јесу", додао је Кошарац.

Уз позив грађанима да не насиједају на било какве политичке трикове и преваре, Кошарац истиче да ће СНСД остати посвећен позитивној кампањи.