latinica  ћирилица
30/09/2016 |  15:59 ⇒ 17:53 | Аутор: РТРС

Кришковци - Почели радови на изградњи амбуланте породичне медицине (ВИДЕО)

У Кришковцима код Лакташа почели су радови на изградњи амбуланте породичне медицине у којој ће здравствену заштиту пружати љекари за 4 села жупског дијела општине.
Амбуланта у Кришковцима - Фото: РТРС
Амбуланта у КришковцимаФото: РТРС

Нова зграда замијениће дотрајали монтажни објекат. На 140 метара квадратних планирано је увођење и нових медицинских услуга за мјештане Кришковаца, Папжана, Милосаваца и Милошеваца.

-Све ово значиће много јер ће ту доћи и лабораторија а биће ту и нови објекат. Овај објекат направљен као привремени 50-тих година, каже Момчило Гајић из села Кришковци.

- Вјероватно ће ту бити и зубарска амбуланта, као и апотека тако да мислим да је ово један позитиван примјер за наш крај , додаје Бранко Предраговић из села Милосавци.

Вриједност радова је 219.000 марака. Општина Лакташи, односно Дом здравља финансирају 30 одсто средстава, а Министарство здравља 70 одсто средстава.

- Овдје ће радити један тим породичне медицине као и до сада са љекаром, техничарем уз присуство лабораторије једном у току седмице, каже Јовица Манојлловић директор ДЗ ,,Младен Стојановић,, Лакташи.

- Оно што нам је посебна жеља јесте да се са свим нашим услугама, овог пута са здравственом заштитом, приближимо што више нашем становништву, рекао је Мирослав Коџоман, начелник општине Лакташи.

 Очекује се да ће радови на изградњи амбуланте бити завршени до априла 2017. године.