latinica  ћирилица
14/10/2016 |  16:16 ⇒ 16:27 | Аутор: РТРС

Горила Кумбука разбио стакло и побјегао из зоо врта у Лондону (ВИДЕО)

Горила Кумбука тежак 185 килограма разбио је стакло на кавезу у зоолошком врту у Лондону и побјегао након што су га посјетиоци изазвали, упркос упозорењима да не иритирају животињу.
Горила Кумбука - Фото: Screenshot/YouTube
Горила КумбукаФото: Screenshot/YouTube

Осамнаестогодишњи горила разбио је стакло и ушао у дио за посјетиоце, а запослени су га тражили више од сат и по.  Посјетиоци су упозорени да га не гледају у очи како га не би изазвали, а затим су их радници зоо врта одвели на безбједну удаљеност.

Наоружана полиција и хеликоптери трагали су за Кумбуком и на крају га пронашли, а ветеринари су му дали средство за смирење.

Овај инцидент показао је да стакла у овом зоолошком врту нису толико сигурна, али подигао је и свијест о томе како не треба изазивати животиње попут гориле.

- Сви смо одахнули када је инцидент завржен без повријеђених особа и што је горила добро. Захтијевамо истрагу у овом зоолошком врту. Ово је само један од показатеља због чега дивље животиње не треба држати у заробљеништву - рекао је Крис Драпер, директор организације Заштитимо животиње.

Посјетиоци су панично бјежали и закључали се по просторијама у парку док потрага за животињом није окончана.

Дејли Мејл  је објавио ексклузивни снимак на којем се чује како посјетиоци изазивају животињу и тренутак када горила узима штап и креће према стаклу.

Извор: Агенције