latinica  ћирилица
24/10/2016 |  21:39 ⇒ 21:45 | Аутор: РТРС

Глумцу Билу Марију престижна награда за хумор

Амерички глумац Бил Мари, познат по необичном и уврнутом смислу за хумор, примио је најпрестижну америчку награду за хумор, која му је уручена у Центру "Кенеди" у Вашингтону.
Бил Мари (Фото: Saturday Night Live' Legends: Then & Now) -
Бил Мари (Фото: Saturday Night Live' Legends: Then & Now)

Познати водитељ Дејвид Летерман уручио је глумцу (66) награду "Марк Твен" за амерички хумор, коју је Мари прихватио послије малог, наводног негодовања на почетку церемоније.

Пошто му је уручена награда која представља попрсје Марка Твена, Мари је награду предао гледаоцу у првом реду и затражио да је сви погледају.

Глумац познат и по томе што живи изван холивудске вреве, изјавио је да се осјећа помало непријатно што га посљедњих дана сви хвале.

"Заиста ми је било тешко да слушам људе који све најбоље говоре о мени и мом раду. Постао сам сумњичав", рекао је глумац на церемонији, којој су, између осталих, присуствовале и глумице Ема Стоун и Сигорни Вивер.

Мари се пробио наступајући у популарној комичној телевизијској емисији "Saturday Night Live" (Уживо суботом увече) и играо је главне улоге у неким од најуспјешнијих комедија током 80-их и 90-их година прошлог вијека, прије него што је прешао на драме. Био је номинован за Оскара за улогу пропалог глумца у филму Софије Кополе "Изгубљени у преводу".

Глумац се појављује у познатим комедијама "Истјеривачи духова" и "Дан мрмота".

Мари (66) иначе нема агента или публицисту и ријетко даје дуже интервјуе.

Глумац је одбио да разговара с новинарима уочи церемоније, осим кратког разговора за Вашингтон пост, и то тек када је тај лист објавио његов дуги портрет.

Он се придружио неколицини других учесника емисије "Saturday Night Live" добитника ове награде, укључујући Тину Феј, Вила Ферела и прошлогодишњег добитника Едија Марфија.

Награда је први пут додијељена 1998. године и уручује се онима који утичу на друштво у традицији Семјуела Клеменса, писца, сатиричара и друштвеног коментатора познатијег по имену Марк Твен.

Вече, на којем је наступила пјевачица Мајли Сајрус, протекло је у веселој атмосфери с вицевима.

Извор: Бета