latinica  ћирилица
25/10/2016 |  09:23 | Аутор: РТРС

Стартује најјача кошаркашка лига: Српска НБА тројка

Никола Јокић наставља успјешну мисију у дресу Денвера, Немања Бјелица спремнији почиње нову епизоду у Минесоти, док Бобана Марјановића чека доказивање у редовима Детроита.
Немања Бјелица - Фото: Getty Images
Немања БјелицаФото: Getty Images

Овогодишњи 71. по реду НБА караван креће вечерас из Кливленда у нову пустоловину. У њему неће послије двије деценије учествовати Тим Данкан, Кевин Гарнет, Коби Брајант... али када је српска постава у питању промјена у односу на претходну годину неће бити.

Исти актери, само годину дана искуснији у односу на почетак руки сезоне, овога пута у другачијим улогама. Никола Јокић наставља успјешну мисију у дресу Денвера, Немања Бјелица спремнији почиње нову епизоду у Минесоти, док Бобана Марјановића чека доказивање у редовима Детроита.

Млади центар Нагетса је заблистао у дебитантској сезони, изборио се за мјесто у стартној постави, из утакмице у утакмицу је пунио све више статистичких колона. Проглашен је за трећег најбољег рукија, учествовао је на Ол-стару, а онда сезону заокружио освајањем сребра на ОИ. Ове године вјероватно ће се помјерити на позицију крилног центра, због повратка Јусуфа Нуркића, чуваће га бржи играчи, над којима ће имати бар висинску предност...

Немања Бјелица се у првој НБА епизоди мучио са повредама и процесом прилагођавања. Није му било лако да се снађе у пребрзом темпу, с обзиром на то да је касно стигао у Америку. Овог љета је због повреде пропустио обавезе у националном тиму, па је имао више времена да се спреми за нови испит у дресу Вукова. Нови тренер Тибодо му је у припремом периоду додијелио улогу "шестог играча", коју је користио на прави начин.

Бобан Марјановић је у јулу потписао уговор вриједан 21 милион долара са Детроитом, гдеј ће покушати да се избори за већу минутажу у односу на Сан Антонио. Прошле сезоне се није наиграо, али је увијек пружао добре партије када је добио прилику.

На старту три меча

Нову сезону отвориће утакмица између Кливленда и Њујорка, а други сусрет вечери одиграће Портланд и Јута. Већ на старту дерби ће одиграти два фаворита за највиши пласман Голден Стејт Вориорси и Сан Антонио.

Извор: В. новости