latinica  ћирилица
25/10/2016 |  10:31 ⇒ 11:32 | Аутор: РТРС

Вехабија затражио да се случај двоструког убиства пребаци у Норвешку

Вехабија и држављанин Норвешке Зикрија Кркић није се појавио у бањалучком Окружном суду на поновљеном суђењу за двоструко убиство почињено 2014. године у Трнопољу код Приједора.
Вехабија и држављанин Норвешке Зикрија Кркић - Фото: blic.rs
Вехабија и држављанин Норвешке Зикрија КркићФото: blic.rs

Кркић је уједно затражио да се случај пребаци у Норвешку, што је судско вијеће Окружног суда у Бањалуци одбацило запријетивши расписивањем међународне потјернице.

Подсјетимо, Врховни суд Српске у јулу ове године укинуо је ослобађајућу пресуду Кркићу за двоструко убиство Мухарема Балића и Алмира Реџића. Балић и Реџић убијени су хицима из аутоматске пушке 28. јула 2014. године пола часа прије поноћи у кафе-бару “Сан“ у Трнопољу код Приједора.

Врховни суд уједно је укинуо и дио првостепене пресуде према којој је Кркић био осуђен на 10 мјесеци затвора због неовлаштеног држања оружја на тавану породичне куће.

Кркић је након првостепене ослобађајуће пресуде најавио да се више неће враћати у Републику Српску, односно БиХ, након чега се сумњало да новог суђења неће ни бити уколико врховни суд укине првостепену пресуду.

Судија Олга Пантић објаснила је да ће за Зикријом Кркићем бити расписана међународна потјерница уколико се оптужени не појави на наредном рочишту које је заказано за 12. јануар.

Извор: Еуроблиц