latinica  ћирилица
25/10/2016 |  11:22 ⇒ 11:27 | Аутор: РТРС

Невен Суботић се враћа на терен

Фудбалер Борусије из Дортмунда Невен Суботић потпуно се опоравио послије операције ребара и спреман је да се стави на располагање тренеру Томасу Тухелу.
Невен Суботић (фото:GETTY) -
Невен Суботић (фото:GETTY)

Суботића су прошле сезоне пратили бројни пехови, прво је морао на паузу због тромбозе руке, а потом није био на терену од априла након што му је одрастењен дио ребара.

"До краја октобра требало би буде у тиму. Свако ко га познајте зна да Невен није задовољан све док не достигне максимум и даће све од себе да се што пре врати у најбоље стање. Ако га питате када ће се вратити на терен, одговориће вам што прије могуће", рекао је Суботићев менаџер Фридер Гем.

Он није одбацио Суботићев прелазак у Премијер лигу у јануару, након што му је љетос практично завршен трансфер у Мидлзборо пропао јер није прошао медицинске прегледе.

"Невен жели да игра и да буде битан играч Дортмунда, али зашто се не би опроба у Премијер лиги? Никада није крио да јако цијени енглески фудбал, да игра три пута недјељно и да се стално бори. Љетос је све било договорено са Мидлсбром, али је пропало из медицинских разлога",закључио је Гем.

Суботић је својевремено био један од најталентованијих штопера свијета, чинио фантастичан тандем са Матсом Хумелсом под вођством Јиргена Клопа, али су га повреде спутале да искаже пун потенцијал.

За репрезентацију Србије одиграо је 36 утакмица и дао два гола, али је одлучио да се повуче из националног тима прије три године.

Извор: Вечерење новости