latinica  ћирилица
31/10/2016 |  11:31 | Аутор: РТРС

Британска краљица понудила да се САД врате под њену власт

У неочекиваној изјави за телевизију британска краљица Елизабета Друга је понудила да обнови власт Велике Британије над Сједињеним Америчким Државама, објавио је часопис "Њујоркер" у најновијем броју.
Краљица Елизабета - Фото: Getty Images
Краљица ЕлизабетаФото: Getty Images

"Обраћајући се америчком народу из своје канцеларије у Бакингемској палати, краљица је рекла да ту понуду даје 'у знак признања безизлазне ситуације у којој се сада налазе' ", пише у редовној рубрици америчког сатиричара и комичара Ендија Боровица.

"Овај експеримент самоуправе који траје 240 година, почео је с најбољим намјерама, али мислим да се сви можемо сложити да се није добро завршио", рекла је наводно краљица.

Краљица је "позвала Американце" да на дан предстојећих предсједничких избора у САД на листиће упишу њено име, јер послије тога прелазак САД под британску владавину може да почне "с најмање сметњи".

Елизабета је „признала“, пише у чланку, да у свјетлу Брегзита Американци могу оправдано бити узнемирени што би „дошли под власт британског парламентарног система“, али она их „увјерава“ да „Парламент не би имао никакву улогу у овом послу. То би била монархија старе школе. Само ја, а онда, под претпоставком да ви радије не бисте (принца) Чарлса, можемо прећи директно на (принца) Вилијама и ту његову дјецу која су вас толико очарала“.

„Користећи завршне тренутке свог говора“ да нешто каже о себи, краљица је „разјаснила да никада није користила имејл и да је сексулане односе имала само са једном особом и то врло повремено“, пише амерички сатиричар на крају чланка у Њујоркеру.

Поменути чланак у овом часопису написао је Енди Боровиц, најпродаванији аутор и сатиричар Њујорк Тајмса.