latinica  ћирилица
23/11/2016 |  16:01 ⇒ 16:02 | Аутор: РТРС

Које собе у хотелу су најбезбједније?

Које кораке је потребно предузети за што бољу безбједност на путовању?
Хотелске собе - Фото: илустрација
Хотелске собеФото: илустрација

Магазин Травел прво се позабавио овим питањем истражујући које је најбјезбедније сједиште у авиону, а сада су на ред дошле и хотелске собе.

Роб Вокер, директор одсјека за путничку безбједност компаније “Интернешенал СОС“ у Лондону, наводи да је, уколико путујете у САД, најбоље да резервишете собу која се налази између првог/другог и шестог/седмог спрата.

Зашто?

Те собе довољно су удаљене од главног улаза да буду ван нишана лопова, а с друге стране довољно близу тла да можете да скочите уколико дође до пожара, напада или било какве врсте несреће, пише Бизнис инсајдер.

"Обично су улази главна мета било које врсте нападача (пљачкаша, терориста...), тако да је савјет да се удаљите од главног хола. Такође би требало избјегавати хотелске ресторане јер су ове врсте просторија честа мета, као и собе у које није лако (или немогуће) ући са улице", рекао је Вокер.

Он је додао да би било савршено уколико се соба налази у близини пожарних степеница, као и да се прије путовања путници распитају о стопи криминала у одређеним дијеловима града који посјећују.

Оно што никако не би требало урадити је оставити врата отворена приликом уношења кофера јер је то савршена прилика да се уљез увуче у собу.

Када се смјестите у собу, провјерите има ли неких оштећења или рупа на зиду јер би кроз њих неко могао да вас посматра и на тај начин угрози вашу приватност. Исто важи за кључаонице, па би најбоље било залепити фластер преко њих.

Вокер савјетује и да вам увијек при руци буде торба у којој ћете држати пасош, папирне марамице, флашицу воде и пуњач за телефон, коју ће бити згодно зграбити уколико будете морали хитно да напустите собу.

Извор: Б92