latinica  ћирилица
05/12/2016 |  15:34 ⇒ 17:43 | Аутор: РТРС

Јахорина спремна за туристе, чека још само снијег (ВИДЕО)

Иако због тешке финансијске ситуације и сталних проблема и опструкција, у Олимпијском центру Јахорина двије седмице до званичног почетка сезоне извршени су ремонти жичара, а у погону је систем за вјештачко осњежавање. У центру се надају најављеном снијегу пред отварање сезоне да би туристи и скијаши могли да уживају на падинама Јахорине.
Јахорина - Фото: РТРС
ЈахоринаФото: РТРС

 У протекле три године двије скијашке сезоне су подбациле. Финансијски губици су угрожавали радове на ремонту и припремама за ову сезону. Mеђутим напорним радом запослених, успјели су правазићи проблемe. Очекују се падавине како би се стазе оспособиле за скијаше.

"Успјели смо извршити ремонте да би се припремили за дочек нове скијашке сезоне. Једва чекамо да пустимо центар у функцију", истакао је Срђан Стевановић, шеф ски стаза Олимпијског центра Јахорина.

Како би се исправиле грешке из претходних година, ријешено је питање паркинга гдје ће као и прошле године бити постављене редарске службе да не би долазило до застоја. Цијена паркинга износиће пет марака за цијели дан. Као и прошле године од 16 до 18 децембра ОЦ је спремио и ски опенинг са многим изненађењима.

"У суботу 17. децембра на Јахорини ће све посјетиоце забављати група `Галија`. Тога дана ће бити и бесплатне вожње шестосједом како за љубитеље панорамске вожње тако и за скијаше. У овом тренутк имамо јако добар одзив свих заинтересованих за смјештај тако да можемо рећи да је букинг задовољавајући", рекла је ивана Лиздек, потпарол Олимпијског центра Јахорина.

У Олимпијском цетру очекују да би, према прогнозама, ова сезона могла бити једна од најуспјешнијих. Такође очекују и да ће до почетка године добити и грант од 100. 000 марака од Владе РС који ће им помоћи да се превазиђу финансијски проблеми.