latinica  ћирилица
05/12/2016 |  16:39 ⇒ 16:47 | Аутор: РТРС

БиХ - Аустрија: Усвојен акциони план сарадње

Министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак и аустријски шеф дипломатије Себастијан Курц усвојили су данас оквирни акциони план сарадње БиХ и Аустрије за наредну годину.
Игор Црнадак и Себастијан Курц - Фото: РТРС
Игор Црнадак и Себастијан КурцФото: РТРС

Акционим планом дефинисани су правци сарадње у области европских интеграција и спољне политике, а у оквиру берлинског процеса и аустријског предсједања ОЕБС-ом у 2017. години, саопштено је из Министарства иностраних послова БиХ.

Дефинисано је аустријско учешће у програмима који се спроводе у БиХ, а које финансира ЕУ, те су дате смјернице сарадње у области економије, заштите околине и развоја, културе, образовања, науке, те избјеглица и миграција.

На састанку је договорено да аустријски шеф дипломатије 2017. године посјети БиХ, гдје ће разговарати са омладинским удружењима, студентима и другим представницима младих из Сарајева, Бањалуке и Мостара о рјешавања проблема и перспективе младих у процесу придруживања ЕУ.

Црнадак је учествовао у Бечу на отварању министарског дијела Међународне конференције о нуклеарној безбједности, која се одржава у организацији Међународне агенције за атомску енергију од 5. до 9. децембра.

Извор: СРНА