latinica  ћирилица
05/12/2016 |  19:12 | Аутор: РТРС

О’Саливен: Осјећам се као Новак, Рафа и Роџер

Легенда снукера Рони О’Саливен рекао је да се често осјећа као највећи свјетски тенисери.
Рони О'Саливен - Фото: Getty Images
Рони О'СаливенФото: Getty Images

О'Саливен је у недељу поражен у финалу Отвореног првенства Уједињеног краљевства од Марка Селбија са 10-7, па је тако претрпио први пораз у финалу тог турнира послије пет побједа. Управо је Селби први човјек који је О'Саливена побједио и у финалу Свјетског првенства, а 41-годишњи Енглез каже да сви играчи имају огроман мотив када играју против њега, па се често осјећа као Новак Ђоковић, Рафаел Надал и Роџер Федерер.

"Када неко игра против мене, дјелује као да је тај меч финале Купа за њега, слично је било Стивену Хендрију док је играо. Против кога год да је играо, то је био велики меч. Док год будем играо, увијек ће тако бити. Људи воле да играју против некога ко је освојио толико турнира. То је као са Рафаелом Надалом, Новаком Ђоковићем и Роџером Федерером у тенису. Они се издвајају од свих осталих", рекао је О'Саливен.

Са друге стране, Марк Селби је изјавио да је имао додатни мотив у финалу јер га често критикују да је досадан и да игра преспоро.

Селби је већ годинама далеко најконстантнији играч снукера и чврсто држи прво мјесто на ранг листи.

"Инспиришу ме критике, то ми даје додатну мотивацију. То ме тјера да уложим још више труда. Ја схватам да не могу сви да играју као Рони, он је јединствен.", рекао је Селби.

Извор: Б92