latinica  ћирилица
05/12/2016 |  19:57 | Аутор: РТРС

Јакшић: Подмлађени смо, али желимо побједу

Ватерполиста Никола Јакшић рекао је да екипа јесте подмлађена, али да олимпијске шампионе против Њемачке у Свјетској лиги интересује само побједа.

Ватерполо репрезентација Србије сутра игра против Немачке у Берлину меч другог кола Свјетске лиге. Меч је на програму од 19.30.

"Јесмо у другачијем, подмлађеном саставу, али нас интересује само побједа. Сигуран сам да ће бити добра утакмица и да ће публика имати шта да види", рекао је Јакшић за сајт Ватерполо савеза Србије (ВСС).

Србија је у првом колу славила против Румуније, док је Немачка изгубила од Словачке.

"Били смо убједљиви против Румуније у Крагујевцу. Нијемци су са, како смо чули, новим саставом поражени у Словачкој. Не смијемо да их потцјенимо и сигурно ће пред својим навијачима жељети да оставе што бољи утисак", рекао је Душан Мандић.

Сусрет ће се играти на базену најбољег немачког клуба Шпандауа 04. Објекат, како наводи ВСС, није у најбољем стању - нема интернета и утисак је као да се не улаже довољно.

"Нијемци имају велики мотив. Играју против олимпијског шампиона. Вјерујем да ће на трибинама бити и доста наших навијача", рекао је ватерполиста Сава Ранђеловић.

Србија само једном није била боља од Немачке - у Крушевцу 2011. године када су Нијемци славили у Свјетској лиги са 10:9.

Прије и послије тога Србија је лако побјеђивала. Последња три сусрета су одиграна у 2014. и 2015. години. У Свјетској лиги Србија је била боља са 19:10 у Хамбургу, 14:8 је било у Крагујевцу, а на Европском првенству у Будимпешти 12:7.

Извор: Б92