latinica  ћирилица
08/01/2017 |  18:16 ⇒ 20:50 | Аутор: РТРС

Невесињска болница за примјер у региону (ВИДЕО)

Невесињска болница имала је изузетно успјешну годину у којој је урађено 300 операција од којих 80 најсложенијих које се не раде нигдје на простору БиХ, истичу у менаџменту ове болничке установе.
Невесиње - болница - Фото: РТРС
Невесиње - болницаФото: РТРС

Осим сталног тима, у невесињску болницу долазе еминентни љекари из Србије, у првом реду познати хирург Предраг Пешко и његов тим.

Рајка Гутаљ, из Источног Сарајева, одлучила је да тумор дебелог цријева оперишу управо љекари у невесињској болници. Задовољна је тимом и условима у болници. Она је истакла да су јој препоручили ову болницу и да је задовољна. Истакла је да је особље изузетно љубазо, а болница одлично опремљена.

Исте утиске има и Исмет Чавка из Бањалуке. У невесињкој болници оперисао је тумор у малој карлици. Каже да је чуо само похвале о овој болници, а касније се и сам увјерио у стручност и љубазност медицинског особља.

Менаџмент болнице поручује да је 2016. година за ову установу, њене запослене и пацијенте, била изузетно успјешна.

Директор Велибор Миливојевић истиче да су направили искорак у хирургији и гинекологији, те у сарадњи са стручњацима из Србије имали више од 300 интервенција и операција које раније нису рађене у овој установи.

- Од тих 300 интервенција, 80 су најзахтјевније операције које се не раде нигдје него у овој установи на подручју цијеле БиХ. То су операције једњака од малигних обољења, до бенигних промјена на једњаку, али и веома сложене операције у малој карлици - навео је Миливојевић.

Он је истакао да је доласком познатог хирурга Предрага Пешка повећан углед установе, као и број пацијената који долазе из осталих градова Републике Српске, Федерације БиХ, као и региона.

Планови за наредну годину, поручује Миливојевић, јесу да буду још бољи и успјешнији. Иначе, градња болнице у Невесињу идеја је добротвора Михаила Лабала која је реализована уз подршку предсједника Српске Милорада Додика, Владе Републике Српске и осталих добротвора.