latinica  ћирилица
16/01/2017 |  15:43 | Аутор: РТРС

Мирсад Делимустафић пуштен на слободу

Мирсад Делимустафић, брат Алије Делимустафића који је у притвору провео два мјесеца након што је приведен у полицијској акцији "Правда" због сумње да је припадник криминалне групе која се сумњичи за преваре с некретнинама, пуштен је на слободу.
Мирсад Делимустафић (фото: http://ba.n1info.com/) -
Мирсад Делимустафић (фото: http://ba.n1info.com/)

Делимустафић се на слободи нашао након одлуке Кантоналног суда у Сарајеву који је уважио жалбу Делмустафићевог адвоката на раније донесену одлуку о мјери продужења притвора.

Иначе, Мирсад Делимусафић предао се након што је његов брат и још неколико особа ухапшено у спектакуларној акцији проведеној у новембру прошле године. Према тврдњама тужиоца Самира Селимовића изнесеним приликом предлагања притвора, Мирсад Делимустафић је учестовао у организованој криминалној групи коју је предводио његов брат Алија, а која је на незаконит начин долазила до власништва над некретнинама, те на незаконит начин покушала утицати на измјене регулационог плана насеља Маријин Двор у Сарајеву.

Кантонално тужилаштво у Сарајеву жалиће се на одлуку о пуштању Делимустафића на слободу, потврђено је у овој правосудној институцији.

Извор: Независне, Faktor.ba