latinica  ћирилица
25/01/2017 |  09:00 | Аутор: РТРС

Лимуном против депресије и анксиозности

Са високим садржајем витамина А и Б комплекса, калцијума, калијума, магнезијума, бакра, мангана и моћних антиоксиданата, лимун је укусан, мирисан и привлачи многе људе својим предностима.
Лимун - Фото: РТРС
ЛимунФото: РТРС

Лимун је познат по својој пријатној ароми и увијек подсјећа на нешто чисто и свјеже. Лимун је заправо антисептик и користи се у многе сврхе, укључујући лијечење депресије и анксиозности.

Због овога, арома лимуна у вашем дому помоћи ће вам да излијечите анксиозност и депресију која ће бити замијењена позитивношћу. Да ли сте се питали зашто многи ресторани широм свијета имају ову арому?

Ево шта тачно морате да урадите:

Потребно је да изрежете лимун и оставите га у соби преко ноћи. Ово ће вам помоћи ако имате проблема са дисањем (астму, прехладу или алергију). Наредног јутра ће вам грло и ваздух у просторији бити свјежији и здравији.

Лимун такође смањује мучнину и повраћање, побољшава когнитивне перформансе, уништава бактерије које узрокују упалу плућа, олакшава бронхитис, освјежава ваздух без јаких хемикалија које могу изазвати кожне и дисајне проблеме, ублажава бол, помаже спречавање раста рака јетре и освјежава одјећу.

Лимун је толико моћан да може да лијечи болести као што су артритис и реума. Можете направити једноставну лимунаду и конзумирајте на дневној бази. На овај начин можете се ослободити штетних материја и камена у бубрегу на кратко вријеме.

Лимун је такође, природно средство за чишћење крви.

Лимун врло брзо неутралише хемикалије и користи своје сокове као освјеживач и "убица" бактерија. Само исјеците пар лимунова и оставите их у соби преко ноћи. Овај трик је јефтин и нема штетне материје у себи.

Ово невјероватно воће омогућава плућима да раде боље и да се дише лакше. Ако имате астму, прехладу или алергију, увјерите се да често инхалирате мирис лимуна. Ако ово будете радили ноћу, наредног јутра ће вам сви дисајни путеви бити прочишћени.

Лимун је дио свакодневне исхране, али имајте на уму да ово воће може да вам пружи много тога и учини живот лакшим и здравијим.

Извор: Агенције