latinica  ћирилица
27/01/2017 |  17:57 | Аутор: РТРС

Тајна фит линије: Које намирнице треба сваки дан јести?

Према ријечима нутрициониста, ове три намирнице требало би да уведете у своју свакодневну исхрану како бисте били што здравији, а оне ће вам помоћи и у одржавању линије.
Овас - Фото: илустрација
ОвасФото: илустрација

Овсена каша

Било да је правите с млијеком или водом, она је јефтина, а уз то се може јести у сваком годишњем добу. Тако у њу можете да ставите било које воће, орашасте плодове, јогурт, мед, јогурт, чиа, ланене или сјеменке тикве, маслац од кикирикија, комаде тамне чоколаде, бобичасто воће.

Овај доручак препун је здравих масти и протеина, због чега ћете бити пуни енергије, али и сити до ручка. Мала тајна нутрициониста подразумијева и јаја која неки нутриционисти убацују за додатни подстицај протеина.

Тврдо кувана јаја

Она су извор нискокалоријских висококвалитетних протеина, који ће вам такође пружити осјећај ситости. Њих можете да комбинујете у склопу уравнотеженог доручка, али и као здраве грицкалице током радног дана како не бисте посегнули за нечим нездравим.

Кефир

Кефир је препун пробиотика, здравих квасаца, витамина, минерала и хранљивих састојака, а неки га зову и “магично млијеко“. Он чисти тијело и пробавни тракт, елиминише лоше бактерије, штити од гљивичних и вирусних инфекција и побољшава имуни систем, а доказано побољшава здравље коже и косе, што је свакако додатна предност.