latinica  ћирилица
02/02/2017 |  11:04 | Аутор: РТРС

Најбољи начин за сагоријевање масноћа је ходање

Уколико тражите најбољи начин уз помоћ којег бисте сагорели масноће у свом организму – умјесто улагања новца у тренинге, прво покушајте нешто једноставније – више ходајте.
Ходање - Фото: Getty Images
ХодањеФото: Getty Images

Нутрициониста и лични тренер познатих личности Харли Пастернак, на чијој листи клијената су Ким Кардашијан, Аријана Гранде и Лејди Гага, каже да интензивне кардио-вјежбе нису најбољи начин за достизање витке фигуре.

Заправо, код неких људи кардио-тренинзи доказано имају контраефекте. Пастернак тврди да уз више интензивних кардио-вежби сагоријевате више калорија у минути, међутим већи проценат тих калорија стиже из „немасних извора“. За разлику од тога, ходањем ћете потрошити више масноће.

Још једна важна појава говори против интензивних кардио-вјежби, а то је глад. Пастернак тврди да постоји директна веза између интензитета кардио-вежби и апетита. Што јаче тренирате на тај начин, бићете гладнији послије тренинга. То вас може довести у ситуацију да једете више него што бисте иначе.

„Од људи након таквих тренинга чујем да су прождрљиви, па поједу колач без глутена и свјеже цијеђени сок пун шећера“, каже тренер.

Додаје да код екстремнијих кардио-вјежби имате веће шансе и да се повриједите. Особама које желе да скину килограме, Пастернак савјетује да набаве добре патике за шетњу. Ходање се такође сматра прихватљивијом методом вјежбања за људе свих нивоа физичке активности.

Према његовим подацима, Американци у просјеку пређу 4.100 корака дневно, док становници здравијих земаља за исто вријеме направе више од 10.000 корака. Стога Пастернак својим клијентима даје дневне задатке да пређу између 10.000 и 14.000 корака.

Извор: РТС, Business Insider