latinica  ћирилица
11/02/2017 |  21:02 ⇒ 21:27 | Аутор: РТРС

Лик Трампа у позоришној представи

Уочи премијере 13. фебруара, у Истанбулу је одржана проба прозоришне представе „Хваљена љубав“ која је специфична по томе што се турски глумац Ерхан Јазициоглу у њој појављује у лику предсједника САД Доналда Трампа.

Представа ће премијерно бити одиграна у понедјељак у Културном и изложбеном центру „Трамп“ у Истанбулу, објавила је Анадолија.

Глумац који тумачи лик Трампа на конференцији за новинаре објаснио је како се дошло на идеју да се у представи појави и лик новог америчког лидера.

„Разговарали смо са режисером Бором Северцаном и тако дошли на идеју да се у представи појави и Трамп. Онда смо разговарали како да ускладимо његов лик у представи, за шта сам се ја побринуо. Почео сам да га пратим, све његове покрете, праве кораке, његове грешке, и то смо на један ироничан начин пренијели на даске“, открива Јазициоглу.

Нагласио је како се представа бави односима између људи и љубави, али и како има у политичких елемената.

„Мислим да смо на крају направили нешто лијепо и надамо се да ће се то допасти и публици“, поручио је Јазициоглу, који је у својој каријери тумачио и ликове двојице турских предсједника Тургута Озала и Сулејмана Демирела.

Извор:РТС