latinica  ћирилица
19/02/2017 |  15:41 | Аутор: РТРС

Полиција Српске спремна да очува безбједност Републике

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач изјавио је данас да вјероватно постоје они који покушавају да ситуацију у вези са бошњачком најавом подношења захтјева за ревизију пресуде против Србије искористе и угрозе друге, али да је полиција Српске спремна да очува безбједност Републике и њених грађана.
Драган Лукач - Фото: СРНА
Драган ЛукачФото: СРНА

"Када је ријеч о повећању нивоа безбједности, Министарство унутрашњих послова Републике Српске ради на томе свакодневно и реагује на вријеме на све индиције да може да дође до погоршања безбједности", рекао је Лукач новинарима у Приједору.

Он је истакао да су они који након 10 година улажу захтјев за ревизију пресуде по тужби БиХ против Србије свјесни да она неће допринијети промјени чињеница које су раније утврђене на суду.

"Очито је да је ријеч о томе да се `држи` тензија наспрам српског народа, што сигурно неће довести до помирења, већ до подизања тензија. То је било беспотребно", сматра Лукач.

Министар унутрашњих послова Српске каже да је очито да некоме није стало да у БиХ крене све набоље, да једном завлада мир и да се почне радити на рјешењима која ће омогућити бољи живот људи и њихове дјеце.

"Чини ми се, 20 година након рата, као да је прошло тек двије године. Већина, нарочито политичара из Федерације БиХ, тако се понаша и надам се да ће то већ једном престати", нагласио је Лукач.

Бошњачки члан Предсједништва БиХ Бакир Изетбеговић најавио да је ће сљедеће седмице бити поднесен захтјев за ревизију пресуде против Србије пред Међународним судом правде у Хагу.

Највиши званичници Републике Српске и српски представници у институцијама БиХ раније су упозорили да је покретање процеса ревизије неуставно и неприхватљиво.

Извор: Срна