latinica  ћирилица
19/02/2017 |  17:58 ⇒ 20:15 | Аутор: РТРС

Мектић открио да није изашао на референдум! (ВИДЕО)

Политичку кризу коју Бакир Изетбеговић креира са својим бошњачким истомишљеницима, министар безбједности БиХ Драган Мектић данас је упоредио са референдумом о Дану Републике Српске. Том приликом признао је да на референдум није ни изашао, а да су и ревизија тужбе и прича о референдуму само у интересу Бакира Изетбеговића и Милорада Додика.
Драган Мектић - Фото: РТРС
Драган МектићФото: РТРС

Министар безбједности БиХ, СДС-ов Драган Мектић, поново је шокирао јавност. У интервјуу за федерални портал "Вијести.ба", Мектић је први пут признао да није изашао на рефендум о Дану Републике којем су у Парламенту Српске подршку дале и његове страначке колеге.

- Највећа је глупост што је Милорад Додик урадио и никада је нисам подржао, а то је референдум. Ја нисам изашао на референдум, ево сада први пут говорим. Нисам и не бих ни сутра изашао на такву врсту референдума, јер га је Додик организовао у сврху властитих приватних интереса, као што је сада и Бакир одлучивао о тужби - рекао је Мектић.

За потпредсједника Народне скупштине Републике Српске Ненада Стевандића ко год напада рефендум дубоко је "заглибио" у антисрпску политику.

- Он је показао да не поштује свој народ и институције свога народа чим није изашао на референдум. Поред тога што је то срамота, то је веома незрело и опасно. И онда нека се не питају зашто су изгубили ове изборе и зашто ће изгубити сваке идуће изборе таквом политиком - истиче Стевандић.

И СНСД-ов Сташа Кошарац сличног је мишљења. Поредити Изетбеговићеве ванинституционалне игрице и референдум о Дану Републике Српске за њега су скандалозни.

- Већ двије године тзв. Савез за промјене је негирао значај институција Републике Српске и очит примјер таквог става је у изјави Драгана Мектића који жели да поистовјети политичко дјеловање институција Републике Српске и Бакира Изетбеговића и сматрам да је то врло лоше. Сматрам да предсједник СДС-а треба да тражи да Мектић повуче једну такву изјаву, односно да се сам СДС и предсједник Вукота Говедарица дистанцирају од изјаве Мектића и да тражи да поднесе оставку - рекао је Сташа Кошарац, редсједавајући Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому ПС БиХ.

Из владајућег блока поручују тзв. Савезу за промјене да се одлучи хоће ли поштовати одлуке институција Републике Српске, или ће и даље бити подршка Бакиру Изетбеговићу и његовој политици.