latinica  ћирилица
25/02/2017 |  16:49 ⇒ 20:49 | Аутор: РТРС

У Омарској одржана традиционална Ловачка лажијада (ВИДЕО)

У Омарској је синоћ одржана 26. традиционална Ловачка лажијада. Манифестација на којој се ловци такмиче у измишљању и представљању ловачких прича, привукла је велики број ловаца и гостију из Републике Српске и Србије.
Лажијада - Фото: РТРС
ЛажијадаФото: РТРС

Били су ту и гости из Србије, из Ловачког удружења “Трест“ из Петровца на Млави, које је побратимљено са организаторима ове ловачке вечери, Ловачким удружењем “Срндаћ“ из Омарске. Врхунац вечери је било надметање ловаца у причању ловачких прича, за које ловци тврде да су у потпуности истините. По оцијени стручног жирија, у причању “мало“ зачињене приче био је Душко Стевановић из Петровца на Млави.

Он је испричао причу о уједињењу српског народа кроз феномем пресушене ријеке Дрине, и да се све то имало прославити са два вепра која су се ту нашла, и која су заједно тежила готово двије тоне. Наравно, по Стевановићевом казивању, шта знају ловци шта је 800 килограма, па су за посао утовара била довољна два човјека. И то један за реп, други за уши.

Прошлогодишњи побједник Мирко Поповић овај пут није успио одбранити титулу нај лажова, али његова прича о зецу којег је ловац голог затекао у сезони парења добро је насмијала присутне. У току вечери организована је и томбола, а главна награда био је аутомобил.