latinica  ћирилица
27/02/2017 |  08:58 | Аутор: РТРС

Пет предности вожње бициклом

Знате ли да на свијету постоји више од милијарду бицикала?
Вожња бицикла - Фото: Novosti.rs
Вожња бициклаФото: Novosti.rs

Поред тога што је вожња на бициклима здрава, она је и економична, да и не спомињемо то што на тај начин чувате природу.

У наставку прочитајте пет разлога због којих просто морате имати бицикл.

Здрав за тијело

Подстиче рад кардиоваскуларног система, повећава кондицију, а користан је и за сагоријевање калорија. Сваког дана ћете радити на линији без одласка у теретану.

Здрав за ум

Вожња на бициклу доказано смањује стрес, а независно о томе возите ли га из забаве или вам служи као средство превоза на посао, са бицикла ћете сићи срећни, пуни енергије и много опуштенији.

Здрав за околину

Земље широм свијета покушавају да смање емисију штетних издувних гасова које производе аутомобили, а бицикл је одлично средство борбе против тога. Осим што ћете бити срећнији и фит, осјећаћете се добро јер ћете знати да радите нешто добро за околину.

Практичан

Гужве на путевима због којих многи возачи губе живце? То бициклистима не значи ништа. Танак, брз и способан да се провуче кроз најужи пролаз, бицикл ће се претворити у савезника који штеди вреијме, а питање скупог паркинга такође више неће бити важно.

Здрав за новчаник

Бензин који аутомобили гутају велики је ударац на новчаник, а слично вриједи и за градски јавни превоз. Под условом да имате кацигу и возите се према прописима, вожња бициклом је најјефтинија вожња, а бесплатне ствари су увијек најбоље.