latinica  ћирилица
30/03/2017 |  12:11 ⇒ 14:18 | Аутор: РТРС

Радница из Србије погинула у фабрици у Румунији

Како преносе румунски медији, 22-годишњи мушкарац, такође запослен у Леонију је улетио у групу људи која се налазила на фабричком посједу у селу Аргес Басков.
Румунија - Ухапшен осумњичени због погибије српске држављанке - Фото: Screenshot/YouTube
Румунија - Ухапшен осумњичени због погибије српске држављанкеФото: Screenshot/YouTube

Српска држављанка је у Румунији боравила на обуци. Наведено је и да од петоро повријеђених двоје радника из Србије. Посљедњих година запослени у Леонију у Прокупљу и Малошишту одлазе на обуку и привремени рад у фабрике ове њемачке компаније које се налазе у Румунији и Словачкој. Тамо бораве највише три мјесеца.

Међу повријеђенима је седам или осам људи. Ту су и три раднице из Србије, од који је једна преминула, једна теже и једна лакше повријеђене, навели су из Леонија. Како кажу у овој фабрици погинула је И. И. (28) из Ниша, док су повријеђене А. Р. (29) и Б. Г. (33).

Медији су пренијели и да је аутомобилом управљао Андреј-Кристијан Карамелеа (22), који је запослен у Леонију на одређено вријеме. Румунски медији истичу и да је могућ узрок трагедије то што је он добио отказ и желео да се освети.

Узроци трагедије се испитују, сумња се да је младић желео да импресионира некога тако што ће возити аутомобил у круг, али се све завршило катастрофално.

Он има полицијски досије, пренијели су медији.

Извор: Б92