latinica  ћирилица
30/03/2017 |  13:36 | Аутор: РТРС

Вукићевић: Позив грађанима Србије да изаберу предсједника по својој вољи

Амбасадор Републике Србије у БиХ Станимир Вукићевић позвао је данас све грађане Србије који бораве у БиХ и имају бирачко право, да у недјељу, 2. априла изађу на изборе и гласају за новог предсједника Србије.
Станимир Вукићевић - Фото: СРНА
Станимир ВукићевићФото: СРНА

"У поноћ ће почети предизборна ћутња, и ово је прилика да још једанпут позовем држављане Србије који живе у БиХ и који су остварили своја права за гласање на председничким изборима да се одазову на биралишта у Амбасади Србије у Сарајеву и Генералном конзулату у Бањалуци", изјавио је Срни Вукићевић.

Он појашњава да гласања неће бити у конзулату Србије у Мостару, јер није пријављен довољан број гласача да би и ту било отворено бирачко мјесто.

"Спремни смо за изборе у недељу, када ће оба бирачка места бити отворена од 7.00 до 20.00 часова. Очекујем масовнији одзив бирача и очекујем да сви наши грађани покажу разумевање и потврде своју жељу да Србија добије новог председника по њиховом избору", истакао је Вукићевић.

Он је додао да је приликом гласања, ради утврђивања идентитета на бирачком мјесту, неопходно да грађани понесу важећи пасош Србије или важећу личну карту Србије, личну карту Србије на старом обрасцу, са потврдом МУП-а Србије о поднесеном захтјеву за издавање нове личне карте или важећу возачку дозволу Србије на старом обрасцу са уписаним ЈМБГ.

Извор: СРНА