latinica  ћирилица
23/05/2017 |  12:22 ⇒ 19:43 | Аутор: РТРС

БН и Слободна Босна морају Радмановићу платити одшету због увреде

Окружни суд у Бањалуци одбио је жалбу медијских кућа БН из Бијељине и Слободна Босна из Сарајева, на пресуду Основног суда од 23. фебруара прошле године у којој је пресуђено да те куће морају да исплате 2.500 КМ делегату СНСД у Дому народа БиХ Небојши Радмановићу због, како је наведено у пресуди, повреде угледа.
Небојша Радмановић - Фото: РТРС
Небојша РадмановићФото: РТРС

У саопштењу из СНСД-а наводи се да су ове медијске куће 26. и 27. маја 2014. године, у периоду док је Радмановић био српски члан Предсједништва БиХ, на својим интернет порталима објавили текст Слободана Васковића.

Слободна Босна је објавила текст под насловом "Чува бог Нешу свог: Радмановићев нови стан од 300 квадратних метара остао сух", а БН - "Вода није ушла у Радмановићев нови стан"

Основни суд у Бањалуци је у пресуди од 23. фебруара прошле године навео да тужени нису објавили деманти, већ су га искривили "чиме је грубо прекршена новинарска етика", као и "да је у наведеним чланцима изнесен низ нетачних информација са очигледном намјером аутора и тужених да морално и политички дисквалификују тужиоца, који није власник никаквог стана од 300 квадратних метара, те да су се ове чињенице врло једноставно могле провјерити прије објављивања", додаје се у саопштењу.

Извор: СРНА