latinica  ћирилица
23/05/2017 |  21:56 | Аутор: РТРС

Курц: Млади најчешћа мета радикализације

Млади су најчешћа мета радикализације, па су потребни већи напори на спречавању покушаја екстремиста да их врбују и наводе на насилни екстремизам, изјавио је аустријски министар спољних послова Себастијан Курц на отварању форума на тему борбе против тероризма у Бечу који је организовао ОЕБС.

Курц је рекао да ниједна земља на подручју дјеловања ОЕБС-а није имуна на радикализацију и тероризам и да се против тога може борити само сарадњом и заједничким напорима, којим би се, прије свега, заштитили млади.

Аустријски министар је нагласио важност сарадње са медијима, нарочито са друштвеним мрежама, како би се развиле мјере за уклањање терористичке пропаганде, као и међусобне сарадње полиције о питању размјене података, наводи се у саопштењу ОЕБС-а.

На форуму у Бечу је ове године учествовало 500 званичника, међу којима су били министар спољних послова Аустрије Волфганг Соботка, генерални секретар ОЕБС-а Ламберто Занијер, белгијски министар унутрашњих послова Јан Јамбон, министар безбједности БиХ Драган Мектић, као и предсједавајући канцеларије ОЕБС-а за борбу против радикализације и насилног екстремизма Питер Нојман.

Извор: СРНА