latinica  ћирилица
07/06/2017 |  20:29 ⇒ 20:29 | Аутор: РТРС

"Ноћна мора" за возаче: Петља на пет спратова(ВИДЕО)

Новоотворена петља на пет нивоа на ауто-путу на периферији града Чонгћинга, простране метрополе у југозападној Кини, доводи возаче до суза.
Петља на пет нивоа на ауто-путу на периферији града Чонгћинга (Фото: shanghaidaily.com) -
Петља на пет нивоа на ауто-путу на периферији града Чонгћинга (Фото: shanghaidaily.com)

Они се осјећају изгубљено у бетонском лавиринту налик на тањир шпагета, пише агенција Франс прес.

Након осам година изградње, прошле недјеље је отворена саобраћајна петља Хуангдјуевана на пет нивоа, а на највишем "спрату" атомобилска трака лебди на висини од 37 метара изнад земље.

На петљи се налази најмање 15 "излаза" који омогућавају да возила пређу са једног нивоа на други, у осам смјерова, према подацима објављеним на званичној веб страници општине, наводи француска агенција.

Један званичник из Одбора за урбанизам и изградњу Чонгћинга рекао је новинској агенцији Синхуа да је тако комплексни дизајн био потребан ради повезивања центра града, аеродрома и аутопута, при чему сваки "излаз" на петљи води у другу градску зону.

Ова навигацијска "ноћна мора" је запалила интернет, додаје Франс прес, и преноси поруку једног корисника друштвене мреже Веибо који је написао: "Ако пропустите излаз, стићи ћете у Чонгћинг један дан касније".

Насупрот њему, други возач је написао да је "Хуангдјуеван, легендарни мост са осам смјерова и пет спратова: прешао сам га без GPS-а и нисам се изгубио!".

Извор: Танјуг