latinica  ћирилица
27/06/2017 |  15:28 | Аутор: РТРС

Одбојкаши Српске и БиХ за сарадњу са стручњацима из Србије

Градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић разговарао је данас да предсједницима одбојкашких савеза БиХ Милутином Поповићем и Србије Зораном Гајићем о организацији одбојкашких кампова и важнијих репрезентативних утакмица, те о стручној подршци овом спорту у Републици Српској и БиХ.
Одбојкаши Србије - Фото: Getty Images
Одбојкаши СрбијеФото: Getty Images


Вуковић је рекао новинарима након пријема да ће Град Источно Сарајево помоћи организацију одбојкашких такмичења која би, како је оцијенио, била корисна за ове просторе. Он је навео да је Балканско првенство у одбојци за јуниорке, које ће данас бити отворено на Палама, повод за посјету предсједника одбојкашких савеза БиХ и Србије.

"Исказали смо поштовање тренеру Гајићу што на неки начин повећава рејтинг Балканског првенства у одбојци за јуниорке, које ће за нас бити нова референца када је у питању организација оваквих такмичења", рекао је Вуковић.

Прослављени одбојкашки тренер и предсједник Одбојкашког савеза Србије Зоран Гајић рекао је да борави у радној посјети Републици Српској, те да је прије Источног Сарајева, посјетио Вишеград, Требиње и Љубиње, гдје је отворен одбојкашки камп, а предвиђен је и одлазак на Пале.

"Одбојкашки савез Србије стоји на располагању савезима у Републици Српској и БиХ када је реч о помоћи одбојци на овим просторима", рекао је Гајић.

Предсједник Одбојкашког савеза БиХ Милутин Поповић оцијенио је да је посјета Гајића значајна за даљу будућност одбојке на овим просторима. Нагласио је да је Одбојкашки савез Републике Српске од свог оснивања имао снажну, прије свега стручну и организациону подршку у Одбојкашком савезу Србије.

Извор: СРНА