latinica  ћирилица
27/06/2017 |  18:44 | Аутор: РТРС

"Ноћни вукови" у Шековићима

Око 150 чланова Мото-клуба "Ноћни вукови" из Русије, Србије, Македоније, Црне Горе, Словачке, Румуније, Бугарске и Републике Српске данас су у оквиру тродневне мото-туре "Видовданска вожња" боравили у Шековићима, гдје су посјетили средњовјековни манастир Ловницу.
Ноћни вукови (Фото: Јужне вести) -
Ноћни вукови (Фото: Јужне вести)

Домаћин, начелник општине Момир Ристић изразио је задовољство што Шековићи имају прилику да угосте мотоциклисте из неколико православних земаља.

"За Шековиће је ово велики дан и посебна част, јер су нас посјетили чланови једне од најмоћнијих мото-група на планети. Њихова жеља је била да обиђу манастир Ловницу, задужбину Немањића из 14. вијека", рекао је Ристић.

Представник московског удружења "Ноћних вукова" Јевгениј Строгов рекао је новинарима да та група сваке године на Видовдан долази у Србију и Републику Српску, зато што поштују српски народ и празник Видовдан.

"Наша мисија није само путовање моторима, већ дружење и ширење православног духа, супротно од онога што покушавају неке државе, с циљем да одвоје и подјеле словенске народе", истакао је Строгов.

Извор: СРНА