latinica  ћирилица
28/06/2017 |  07:58 ⇒ 19:33 | Аутор: РТРС

Премијерка Српске посјетила компанију Шоботек у Хамилтону (ФОТО/ВИДЕО)

Посљедњег дана службене посјете Канади, премијерка Републике Српске посјетила је компанију Шоботек у Хамилтону.
Жељка Цвијановић у посјети фирми Шоботек у Хамилтону - Фото: РТРС
Жељка Цвијановић у посјети фирми Шоботек у ХамилтонуФото: РТРС

Власници компаније, Чедо и Владо Шобот, једни су од успјешнијих привредника у Хамилтону. Била је ово прилика да се премијерка упозна са пословањем ове компаније и да разговара о потенцијалној економској сарадњи и инвестирању у Републику Српску.

Жељка Цвијановић у посјети фирми Шоботек у Хамилтону

Посљедњи дан посјете Канади премијерке Цвијановић била је прилика да се, у обиласку компаније Соботек, упозна са радом компаније и да са српским привредницима разговара о евентулној екномској сарадњи. Власници комапније Чедо и Владо Шобот упознали су премијерку са свим производим капацитетима ове комапније, која је захваљујући капиталним инвестицијама лидер на пољу дизајна, производње и постављања архитектонских зидних панела.

Истакли су да успјешни привредници српског поријекла у Канади представљају важан ресурс за реализацију заједничких пројеката.

Жељка Цвијановић у посјети фирми Шоботек у Хамилтону

Компанија Соботек запошљава више од три стотине радника, а многи од њих су српског поријекла. Као лидер у својој области компанија Соботек успјешно шири свој прозиводни погон ван сјеверноамеричког континента, послује и у Беогарду, а након разговара са премијерком Цвијановић најављена је могућност пословања и инвестирања на територији Републике Српске.

Жељка Цвијановић у посјети фирми Шоботек у Хамилтону

Цвијановићева је навела да је Влада Републике Српске опредијељења за активан приступ у унапређењу пословног амбијента с циљем привлачења како домаћих, тако и страних инвеститора, нагласивши да у прилог томе говори чињеница да су институције Српске реализовале низ реформских мјера којима су створени услови за подстицање привредних улагања.

У оквиру службене посјете Канади, премијерка Српске разговарала је у Торонту са министарком за држављанство и имиграцију Владе канадске провинције Онтарио, Лауром Албанезе. Цвијановићева је разговарала и са утицајним привредицима, а домаћин овог сусрета била је угледна привредница српског поријекла, Ребека Мекдоналд.