latinica  ћирилица
28/06/2017 |  07:59 | Аутор: РТРС

Без застоја у саобраћају

На већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ саобраћај се одвија неометано, без застоја и посебних ограничења, а дужих задржавања нема ни на граничним прелазима, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.
Саобраћај - Фото: РТРС
СаобраћајФото: РТРС

Због постављања ЛЕД маркера у тунелима "Лакташи" и "Клашнице" на ауто-путу Градишка-Бањалука, измијењен је режим одвијања саобраћаја.

Због изградње ауто-пута Бањалука-Прњавор измијењен је режим саобраћања у зони укрштања са магистралним путем Бањалука-Прњавор, па ће се до 31. августа саобраћати у оба смјера, са ограничењем брзине кретања возила до 20 и до 40 километара на час. Могуће су и повремене обуставе због изласка грађевинске механизације на пут.

Због радова на изградњи спојног пута оптичким каблом биће измјена у одвијању саобраћаја на магистралном путу Приједор-Сански Мост, дионица Тукови-Копривна.

У току је санација коловоза кроз град Требиње на дијелу магистралног пута М-6 због чега се теретни саобраћај из правца Љубиња усмјерава на кружном току десно, па преко улице Требињских бригада и Каменог моста према Билећи, а из правца Билеће лијево преко Каменог моста и Улицом требињских бригада.

На дијелу магистралног пута Брчко-Бијељина у рејону Љељенче у току је изградња-реконструкција пропуста у трупу пута, па ће се саобраћати према постављеној сигнализацији, односно наизмјенично једном траком.

Једном траком, наизмјенично, саобраћа се на путном правцу Карановац-Кнежево, у мјесту Рађићи, због улегнућа коловоза.

Због изградње вијадукта на дионици магистралног пута Нова Топола-Клашнице, локалитет Маховљанске петље, од 23.00 до 5.00 часова на снази су обуставе саобраћаја у максималном трајању до 30 минута, највише четири пута током овог периода.

Режим одвијања саобраћаја измијењен је и на магистралном путу Клашнице један-Прњавор, због регулисања улаза и излаза на магистрални пут возила градилишта ангажованих на изградњи ауто-пута Бањалука-Прњавор, у периоду од 7.00 до 19.00 часова.

Због бушења и минирања терена на дионици магистралног пута Рогатица-Устипрача у мјесту Дуб на снази су повремене обуставе саобраћаја до 15 минута, од 9.00 до 10.00 и од 14.00 до 17.00 часова.

Једном траком, наизмјенично, саобраћај се одвија на регионалним путевима Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево и дионици Укрина-Горња Вијака, због активираног клизишта.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-Шћепан Поље забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

Из Ауто-мото савеза упозоравају возаче који се крећу преко планинског превоја Борова Глава /Шуица-Ливно/ на учестале изласке дивљих коња на коловоз, посебно у јутарњим и вечерњим часовима.

Због деминерских радова на дионици магистралног пута Столац-Љубиње од 5.30 до 13.30 часова на снази су повремене получасовне обуставе саобраћаја.

Радови на деминирању биће извођени данас 8.00 до 16.00 часова и на регионалном путу Високо-Илијаш, код мјеста Доња Вратница, гдје се такође могу очекивати повремене получасовне обуставе.

Због веома високе дневне температуре из Ауто-мото савеза Републике Српске савјетују возачима да путовања планирају у раним јутарњим или каснијим послијеподневним часовима, да праве што дуже паузе током вожње и узимају довољну количину течности.

Извор: СРНА