latinica  ћирилица
05/07/2017 |  14:15 ⇒ 14:18 | Аутор: РТРС

Италијански фармер трактором "нацртао" Путина (ВИДЕО)

Италијански пољопривредник "нацртао" је трактором портрет руског предсједника Владимира Путина на својој њиви у региону Венето на сјеверу земље.
Италијански фармер трактором „нацртао“ Путина - Фото: Screenshot/YouTube
Италијански фармер трактором „нацртао“ ПутинаФото: Screenshot/YouTube

Како преноси италијански портал "Арена" портрет руског лидера заменио је слику предсједника САД Доналда Трампа, који је Дарио Гамбарин направио након жетве крајем прошле године.

Гамбарин је постао познат пре неколико година због свог дара да нацрта огромне портрете светских лидера и симболичне поруке о значајним свјетским догађајима. Његово платно је огромно поље, а четкица и боје - трактор и плуг. Јунаци његових радова били су бивши предсједник САД Барак Обама, лидер кубанске револуције Фидел Кастро, папа Фрања и други политичари и познате личности.

По завршетку овогодишње жетве италијански пољопривредник нацртао је Путинов портрет, темпирајући га пред предстојећи самит Г20 у Хамбургу.

Портрет предсједника Русије нацртан трактором може да се види само са висине. Путинов портрет има ширину од 135 метара, а поред њега је његово име написано ћирилицом и потпис "Г20 2017".

"Овај рад се може врло лако објаснити. Као што знате, сљедеће суботе и недјеље у Хамбургу ће бити одржан самит "двадесеторке". Надамо се да ће овај састанак довести до рјешавања актуелних проблема у области економије и миграције који врше притисак на свет. Има много тема за дискусију: Украјина, Сирија, нуклеарно оружје, као и оптужбе на рачун Москве за мијешање у америчке изборе“, рекао је Гамбарин новинарима.

Извор: Спутњик