latinica  ћирилица
11/07/2017 |  10:56 ⇒ 11:01 | Аутор: РТРС

Мекинро: Новак, троструки шампион и ви га не пребаците на Централни?!

Легендарни амерички тенисер Џон Мекинро критиковао је организаторе Вимблдона јер нису пребацили меч Новака Ђоковића на Централни терен.

Новак је требало да игра против Француза Адријана Манарина, по окончању сусрета Рафаела Надала и Жила МИлера, који се претворио у спектакл – пошто је Луксембуржанин савладао Шпанца послије четири часа и 51 минута игре са 15:13 у петом сету.

"Зашто га нису премјестили на Централни? Могли су то да учине још прије два сата, када су Надал и Милер ушли у пети сет. Било је јасно да ће се дуел одужити до касно. Била је то златна прилика да ставите Новака Ђоковића, троструког шампиона, на Централни терен – публика би, наравно, била одушевљена", сматра Мекинро.

У међувремену, Роџер Федерер је закључио програм на Централном терену, лако савладавши Григора Димитрова још око 20 часова, па готово да нема оправдања за овакав потез челника турира.

Србин је био фрустриран цјелодневним чекањем, због чега је и водио жустру расправу са водећим људима трећег Гренд Слема сезоне.

"С друге стране, не можете да кажете да гледаоци који су били на Терену број 1 нису добили оно за шта су платили... Али не, они су наставили да одуговлаче, да мијењају мишљење... Почеће, неће, почеће, неће, почеће, неће.... У међувремену, прошло је и девет и десет и једанаест", закључио је Мекинро.

На крају, издато је саопштење у коме се наводи да се Ђоковићев меч због "безбједносних разлога" помјера за уторак од 13 часова, што и нема много везе са реалношћу.

Извор: Б92