latinica  ћирилица
12/07/2017 |  20:21 ⇒ 20:36 | Аутор: РТРС

Ђоковић: Проблем траје већ годину и по дана, нисам могао

Новак Ђоковић рекао је да га повреда лакта, због које је био принуђен да се повуче са Вимблдона, мучи већ годину и по дана.
Новак Ђоковић - Фото: ТАНЈУГ
Новак ЂоковићФото: ТАНЈУГ

- Није раме, него лакат који ме мучи већ годину и по дана. Због тога сам морао да предам Вимблдон. Покушао сам све да га опоравим од уторак и био сам способан да играм неких 30 минута. Код форхенда и сервиса сам осјећао највише и није било сврхе да наставим - искрен је био Новак.

Ђоковић је упркос боловима који су га мучили и у дулеу са Манарином, одлучио да покуша да игра, али је већ на старту другог сета, при вођству Томаша Бердиха (7:6, 2:0), одлучио да би било најпаметније да преда. Ђоковић је због временских услова, али и најблаже речено чудне одлуке организатора, морао да игра дан за даном, што је само додатно погоршало бол. Због истог проблема није га било ни на Мастерсу у Мајамију.

- Те околности ми нису помогле, али сам покушао све. Два и по сата сам послије загријевања био на столу и једноставно третмани и терапије нису помогле. Ниво бола се није смањивао, већ само повећавао. Растао је свакодневно. Осјетио сам на почетку турнира, покушао све са својим физиотерапеутом и љекарима из АТП, али нисам могао више да играм. До овог тренутка сам могао да наступам, сада више не, а можда је утицало што сам играо дан за даном. Нисам размишљао да ни не почнем меч, желео сам да покушам - додао је Ђоковић.

Извор: Б92