latinica  ћирилица
04/08/2017 |  10:40 ⇒ 10:46 | Аутор: РТРС

Невјероватне акробације са слоновима (ВИДЕО)

Рене изводи невјероватне акробатске тачке са слоновима које осјећа као најближе чланове своје породице.
Акробације са слоновима (фото: Facebook ) -
Акробације са слоновима (фото: Facebook )

Рене Касели Јуниор (20) је акробата и дресер животиња и заједно са пет афричких слонова наступа у мађарском националном циркусу, изводећи акробације које се ријетко виђају.

Живахни акробата провео је поседње четири године наступајући у циркусу, преноси “Инсајд Едишен“.

- Моја тачка са слоновима је прилично јединствена. Ја сам једина особа на свијету која изводи комбинацију гимнастичке тачке и рада са словима – рекао је Рене.

Недавно се на интернету појавио снимак на ком се види како се слонови добацују Ренеом, а већ постоје бројни снимци из циркуса.

- Они су као моја породица. Одрастао сам са њима, па их посматрам као браћу и сестре - говори Рене.

Његова породица се деценијама бави дресирањем животиња, а он је чак седмо колено које се тиме бави.

Каже да има посебан однос са слоновима и кад други критикују опхођење према тим животињама он их брзо разувјери.

- Људи не знају како је слоновима код нас. Они су срећни и имају све што им је потребно – одговара Рене.

Када подучава слонове он инсистира на томе да их инспирише на позитиван начин па им чак и да награду када успјешно обаве неки задатак. Стално понавља да су слонови јако паметне животиње и се он према њима понаша на најбољи могући.

Додаје и како би само циркуси који раполажу са великим, травнатим површинама требало да држе слонове како би они могли слободно да трче у природи.

- Наши слонови су на слободи по цио дан и ноћ. Ми њих не везујемо. Остали циркуси који желе да “изнајме“ наше слонове или друге животиње знају да не могу да учине ако им не обезбеде добар третман – каже Рене.

Слонови у овом циркусу свакодневно добију туширање и у данима када наступају Рене се посебно побрине за то да не проведу превише времена испод шатора.

Он мисли да је то што је са њима толико близак и што се понаша тако како се понаша управо разлог зашто они толико добро сарађују.

Извор: Новости