latinica  ћирилица
16/08/2017 |  12:54 ⇒ 13:44 | Аутор: РТРС

Зидан изнервиран због Роналдове суспензије

Тренер Реал Мадрида Зинедин Зидан врло је узнемирен због "строге казне" за Кристијана Роналда који је суспендован на пет утакмица јер је гурнуо судију током првог меча Суперкупа Шпаније против Барселоне.
Зинедин Зидан - Фото: getty
Зинедин ЗиданФото: getty

"Изнервиран сам. Сви смо веома узнемирени. Нећу да нападам судије, али када видите шта се догодило и помислите да Кристијано неће играти пет утакмица... Нешто се тамо догодило, изнервиран сам", рекао је Зидан на конференцији за новинаре, пренио је Еуроспорт.

Реал Мадрид је у недјељу побиједио Барселону са 3:1 у првој утакмици Суперкупа Шпаније. Роналдо је постигао други гол послије кога је добио жути картон јер је приликом прослављања гола скинуо дрес. Он је нешто касније добио други жути картон због симулирања, пошто је судија процијенио да је Португалац покушао да изнуди пенал. Када му је судија показао црвени картон Роналдо га је гурнуо са леђа.

Роналдо је суспендован на једну утакмицу због црвеног картона, а још на четири због тога што је гурнуо судију.

Реал Мадрид се жалио на суспензију Фудбалском савезу Шпаније (РФЕФ) који ће у сриједу донијети одлуку, што би могло да значи да ће Роналдо играти реванш утакмицу увече у Мадриду.

"Морамо да сачекамо, комисија се састаје у сриједу и послије тога ћемо видјети шта можемо да урадимо", рекао је тренер Реал Мадрида.

Упитан да ли мисли да је суспензија изречена да би се Роналдо издвојио из екипе, Зидан је рекао да не зна и да се нада да то није случај.

"Надам се да су то свесно урадили, пошто само раде свој посао, али оно што ме боде је пет утакмица", навео је Зидан.

У Роналдову одбрану стао је и његов саиграч Данијел Карвахал, који је оцијенио да је Португалац оштро кажњен.

"То је престрога казна и веома фрустрирајућа ситуација. Ја нисам главни судија, али мислим да није требало да буде искључен", рекао је Карвахал и додао да су сви у клубу узнемирени јер је Роналдо важан играч за екипу.

Извор: Агенције