latinica  ћирилица
16/08/2017 |  13:39 ⇒ 17:48 | Аутор: РТРС

Ђукић: Оптимиста сам у квалификацијама за ЛЕ

Тренер фудбалера Партизана Мирослав Ђукић рекао је да са много оптимизма дочекује мечеве против Видеотона у плеј-офу за Лигу Европе и поручио да се нада проласку у групну фазу. Сусрет је на програму у четвртак од 21.00 сат у Хумској.
Мирослав Ђукић - Фото: Getty Images
Мирослав ЂукићФото: Getty Images

"Свјесни смо да се налазимо пред веома важном утакмицом, прилазимо озбиљно, за нас је битно да уђемо у Лигу Европе и све ћемо учинити да тако буде. Противник је тежак, али учинићемо све да обрадујемо навијаче и пласирамо се у Лигу Еврипе која нам је потребна", рекао је Ђукић на конференцији за медије на стадиону Партизана.

На питање да ли је у припреми меча већи проблем екипа Видеотона или тренер Марко Николић, Ђукић је истакао:

"Свакако већи проблем је екипа Видеотона него Николић, као што је и њима Партизан више од тренера. Мени је најбитнија моја екипа, противника анализирамо, али најбитније је да ми имамо добар став, одиграмо како треба."

Ђукић је отворено признао да има доста оптимизма.

"Никад не размишљам о поразу, то ми мој менталитет не дозвољава. Добро радимо, као екипа смо у успону. Ривал је добар, али сматрам да имамо екипу спремну за пласман у групну фазу", рекао је стратег црно-бијелих.

Новинаре је највише занимало да ли ће Владимир Стојковић већ у четвртак на гол.

"Браниће голман, имамо их пет, одлучићемо демократски, можда и извлачењем из шешира", нашалио се Ђукић, па додао: "Стојковић је искусан голман, прошао је много јаких утакмица и сигурно је да и само његово присусрво много значи. Јуче је тренирао, недостају му утакмице, а то се најбоље враћа утакмицама".

Партизан ће у четвртак играти без повријеђених Небојше Косовића и Алена Стевановића и то пред празним трибинама због казне Уефе.

"Неприродно је, дјелује сабласно, утакмица те тежине и важности пред празним трибинама, најбитније је ипак да се сконцентришемо на игру. Али, биће необично", поручио је Ђукић.

Дефанзивац црно-бијелих Бојан Остојић оцијенио је да је дуел са Видеотоном најважнији у посљедње вријеме.

"Најважнија утакмица за нас, знамо шта доноси, знамо ривала, води их тренер који је са нама остварио велике успјехе. Свака побједа је добар резултат, поготово без примљеног гола, рекао је Остојић, уз констатацију да веома цијени Данка Лазовића и Марка Шћеповића, али да је спреман за дуеле са њима.

Прва утакмица плеј-офа за Лигу Европе између Партизана и Видеотона игра се у четвртак од 21.00 сат у Хумској.

Извор: СРНА